fredag, juni 09, 2006

Ny sommarförälder

Det är ca 20 barn från det ryska barnhemmet som kommer hit till Sverige i sommar och på barnhemmet finns 150 barn. Alltså är barnhemmet i behov av fler sommarföräldrar. På K:s sons studentfest idag träffade vi en (systern till K:s ex) som också blev väldigt intresserad av att ta hit ett barn från barnhemmet nästa sommar. Vad kul det vore för Lena. Även om hon verkar stortrivas här, är det ändå annat att ha en kompis någotsånär nära. Hon brukar leka med grannbarnen men när det pratas mycket svenska, hänger hon förstås inte riktigt med. Det vore säkert skönt för henne att ha en kompis att prata ryska med också.

Det är ytterligare två familjer som har nämnt att de skulle kunna söka hit ett barn från barnhemmet. Genom sin charm och gulliga sätt gör Lena PR för sommarbarnsförfarandet utan att hon själv vet om det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande. Visst vore det kul för Lena om hon hade någon mer här. Tänk vad dom skulle kunna prata och fnissa tillsammans även där på barnhemmet.

Tankevågor sa...

Hoppas det kan bli verklighet att någon i er närhet också tar emot ett barn från samma ställe. Vad roligt det skulle kunna vara för dem. Skulle det kunna gå redan i år eller är det till nästa år i så fall?

Monica med yffen sa...

Gunnel; Ja, jag kan tänka mig att hon skulle tycka att det var kul och att hon kanske skulle få en ny, nära kompis på barnhemmet.

Londongirl: Det blir inte förrän nästa sommar i så fall. Föreningen söker visum för barnen i februari och då ska ett barn redan vara utvalt.