tisdag, juni 13, 2006

Hej då, mellanstadiet

och en sista kram till fröken



Nu väntar ett skönt (hoppas jag) sommarlov för dottern och sedan är det ett helt nytt skolsätt som blir i sjuan med arbete i egna projekt istället för lärarledda lektioner. Spännande.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin hon är M. Spännande med nytt studiesätt. Hoppas hon fixar det bara. (Det gör hon!) Finns de som växer enormt med sättet dom får lära sig...men sen finns det den här andra lilla klicken som halkar utanför. (Lärarinnan från mellanstadiet och hennes ena lärare bor grannar men det vet du kanske.)

Monica med yffen sa...

Jag hoppas hon fixar det.

Nej, jag visste inte att de bor grannar. Kanske är en fördel, eller nackdel?

Anonym sa...

Högstadiet, spännande men jobbigt i början. Man försöker hitta sin plats och sig själv. Men alla brukar klara av det på något vis.

Monica med yffen sa...

Gillade aldrig högstadiet själv. Hoppas att det blir bättre för henne.

Bloggblad sa...

Jag gillade att jobba med högstadiebarn - eller ungdomar ska man väl säga...
Och själv gillade jag den tiden, fast då hette det "realskola".

Monica med yffen sa...

Jag hade nog gillat den tiden bättre om man hade jobbat i projekt, som dottern kommer att göra.

Gagga sa...

Hon kommer att stortrivas. Speciellt tjejerna är riktigt på hugget när de börjar sjuan. De har växt ifrån mellanstadiet för längesen. Älskar dessa högstadiebarn. Själv har jag under allra största delen av mitt lärarliv jobbat just på högstadiet. Trots att jag är behörig att undervisa på både gymnasium o högre utbildningar väljer jag utan tvekan högstadiet.

Monica med yffen sa...

Jag hoppas att hon kommer att trivas. I början blir det säkert tufft eftersom det är ett helt nytt sätt att jobba men vi får ha is i magen och vänta.