torsdag, oktober 26, 2006

Utskrivet och klart

Manuset är utskrivet och klart för tryckning. Kvar är omslaget som jag jobbar på men det är ingen panik, det trycks upp hos en annan firma och behöver inte vara klart förrän själva textsidorna är inlämnade hos bokbinderiet.

Det är mycket bus här om nätterna nu. Flera gånger varje natt vaknar jag av att katterna far runt som vildar. Gammelkatten har plötsligt blivit kattunge igen. De turas om att jaga varandra, upp och ner för trapporna, in och ut ur varenda rum, upp och ner i sängar, soffa och bord.

På nätterna hänger inte yffen med i leken. Däremot på dagarna. Då springer alla tre runt men stackars yffen leker på sitt sätt och skäller gärna. Det förstår inte katterna, utan slutar genast med leken och yffen ser riktigt besviken ut. Stackarn. Annars har lilla Tasja förstått hur snäll han är och tyr sig ofta till honom.

När vi hämtade henne berättade uppfödaren att hon kommer att välja en person som sin favorit och att det inte behöver vara den som ger henne mat. Och nu har hon valt. Dottern och jag håller på mest med henne och det är vi som ger henne mat men hon har valt K. Han, som från början var emot att skaffa en katt verkar inte alls ha något emot att ha blivit favoriten.

Dottern och jag duger när han inte är i närheten men så fort han dyker upp, hoppar hon upp i hans knä och vi är inte värda vatten.

Nu ska jag åka iväg och köpa födelsedagspresenter till dottern.

I och med det här inlägget finns det ju faktiskt anledning att lägga in en bild till på lilla Tasja. :)

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Katten är så himla söt, så den tål att tittas på!
(Det går lite snabbare att göra böcker själv än att vänta halvårsvis och mer på förlag...)

Monica med yffen sa...

Och hon är ännu sötare IRL. :)

Det är också roligare att ge ut själv när man har fullständig koll på försäljningen (om den säljer bra, förstås...)

Humlan sa...

Det finns alltid en anledning att lägga ut en bild på en söt Tasja... eller Yff... eller Gammelkatt!

Linda sa...

Vilka vackra och tydliga ränder hon har.
Min man har varit lite emot att skaffa en katt till, sen vår gamla somnade in. Men nu, nu säger han att han kan tänka sig en sån, "ja, du vet en sån, som Monica har"
;)

Tankevågor sa...

Härligt med både bok och kattlekar! Visst är det underbart att en gammelkatt kan bli som ung på nytt? Har själv varit med om samma fenomen här hemma. (Hos katterna förstås) ;-)

Monica med yffen sa...

Humlan: Och jag hittar dem alltid. Anledningarna, alltså. :)

Lindalotta: Det är en härlig ras. Två kullar till väntas hos uppfödaren vilken dag som helst med andra färger. :)

Londongirl: Ja, det är otroligt vad ung hon har blivit! Hon, som mest sov förut... En annan ligger ju också ofta på golvet och leker runt så jag undrar om det inte rentav är föryngrande med kattunge. :)

Anonym sa...

Jag tror hon har vuxit en del.

Jag känner till dom där busrusningarna på nätterna. Samma är det här sen Mysan flyttat hem till oss igen. Det värsta är ju att Bango så gärna vill vara med så han skäller han med. Ujuj...vi blir inte glada för kanske han väcker grannarna. Nej tacka vet jag Adina och Tjorven...dom är coola dom. Vem orkar bry sig...verkar det som dom tänker ;O)

Anonym sa...

Kattflickan kommer att bli fin! Ska ni ställa ut den?

Monica med yffen sa...

Gunnel: Ja, hon har vuxit en hel del, mest runt magen.

Har Mysan flyttat hem till er igen?
Klart Bango vill vara med när det är fart och kul och det är väl som hos oss - vi tjejer tar det mesta med ro. :)

Anne-Maj: Ja, vi har tänkt ställa ut henne någon gång nästa år. Vi får se. En gång i tiden hade jag en perser som jag också tänkte ställa ut men jag tyckte så synd om henne, att det aldrig blev av. Där skulle det plockas svans och stickelhår och öronhår och jag vet inte allt. Det fick vara. Den här rasen behöver man inte göra annat med än att bada, så det kanske blir av den här gången.

Bambi sa...

Hon är verkligen vacker! Roligt att hon piggar upp alla :-))

Monica med yffen sa...

Hon piggar verkligen upp mig på nätterna också. :)