torsdag, augusti 03, 2006

Vinsten

I augusti förra året kom, som vanligt, mina prenumerationslotter från Miljonlotteriet. I vanliga fall brukar jag slita ut och börja skrapa lotterna genast men den här gången la jag kuvertet på bordet och glömde bort det i flera timmar. Det hade varit så många år med nitlotter att jag funderade på att avsluta min prenumeration och jag prioriterade annat före.

På eftermiddagen tog jag så kuvertet och började skrapa och på en av lotterna såg det ut så här:



Under bilskrapet fanns märket Lacetti tre gånger. Länge satt jag och bara stirrade, slängde mig sedan på telefon och ringde K på jobbet:

”Jag har vunnit en bil!”
”Äh…”
”Jo, det är sant! Jag har faktiskt vunnit en bil!”
”Äh…?”

Sedan blev jag osäker. Det var säkert något mer som skulle till för att vinsten skulle ”gå igenom”.

”Eller… kanske inte. Jag ringer Miljonlotteriet och hör efter”

Och jag ringde Miljonlotteriet som bekräftade att jag faktiskt vunnit. Sedan vet jag inte mycket om vad jag gjorde. Jag sprang i alla fall runt med lotten i handen i flera timmar, hojtade till dottern och hennes kompis att jag vunnit, ropade till grannen och visade lotten, ringde K flera gånger och till slut ringde jag den som hade hand om högvinsterna på Miljonlotteriet. Hon berättade att jag fick välja på fem bilmärken i 125 000 kronorsklassen.

Vi valde till slut en Toyota Yaris, som dessutom hade blivit utnämnd till årets bil just då.




Den var så fin! Men alldeles för liten för oss. Inte ens yffen skulle få plats där bak och att ha två bilar med alla kostnader som det innebär, kändes för lyxigt.

Jag annonserade ut den för 110 000. Den blev såld omedelbart. När sedan bilfirmor började ringa på annonsen, förstod jag att priset varit för lågt. Men, men… Vi hade inte lagt ut några egna pengar så vad spelade det för roll… Idag ligger bilden bland 150 000 kronors bilarna i lotteriet.

Och för pengarna byggde vi ut huset istället.

Nu är det augusti igen och jag är så dum att jag tror att något liknande ska hända när lotterna kommer senare den här månaden. Att augusti på något sätt ska vara min lyckomånad. Men man vet ju aldrig...

Och så blir det lite komiskt när man ser posten här under, om att jag ska vara jordnära... :)

17 kommentarer:

Humlan sa...

Jamen, kan man inte vara både ock??? Jordnära till vardags med små utbrott i det blå (för att pigga upp sig)...

Ska jag vinna något, så blir det säkert en bil, jag har inget körkort!

Bloggblad sa...

Jag vet varför jag aldrig vinner: jag köper inga lotter...

Monica med yffen sa...

Humlan: Jag köper det! Att vara jordnära med små utbrott i det blå, låter bra.

Om du vinner en bil, kan du alltid sälja den och köpa något annat. :)

Bloggblad: Nej, det är inte lätt då :)

Anonym sa...

Den härligaste läsning jag läst på länge! En otrolig "solskenshistoria"! Jag känner riktigt vilken lyckorus du upplevde! Grattis, om än något senare.

Tankevågor sa...

Vad roligt. Jag blir alltid så glad när jag hör att någon vinner. En av mina bröder vann också en bil, precis när han varit och köpt en ny. Men som sagt den gick ju att sälja. Jag vinner bara småsaker.

Monica med yffen sa...

Rita: Ja, det kändes ändå overkligt ända tills jag hämtade bilen. Jag brukar aldrig vinna något i vanliga fall. Nu vet jag i alla fall att det faktiskt KAN hända mig också. Kanske inte två gånger, men ändå... :)

Londongirl: Vann din bror också genom Miljonlotteriet? När jag vann den här bilen, fick jag veta om 6 st bekantas bekanta som också vunnit bilar genom samma lotteri.

Det var enda storvinsten för mig. Det har bara blivit småvinster både före och efteråt.

Anonym sa...

Men du...tacka vet jag en stor Marabou chokladkaka :O)

Trots att du har fötterna på jorden måste du väl få sväva i det bli ibland, tex augustimånad.
Lycka till!!

Anonym sa...

Sväva i det blå skall det förstås stå...men det förstod du nog

mossfolk sa...

Oj, vinna på lott ska man kanske satsa på till nästa bilköp. Jag tror ju inte på turmånad utan på proceduren, du måste lägga dem på bordet några timmar först. Helst glömma dem, men det kan kanske bli kruxigt efter en sådan vinst. Då vinner du säkert igen :P

Monica med yffen sa...

Gunnel: Ja, hon verkade gladare över att vinna den! :) Okej, jag svävar vidare augusti ut.

Karin: Det hjälper inte att lägga dem på bordet. Tro mig, jag har försökt. :) Jag har även använt samma enkrona att skrapa dem med. Därför är augusti mitt sista hopp.

Bambi sa...

Augusti har ju bara börjat....
Ta en ny lott!

Monica med yffen sa...

De kommer med posten i mitten av månaden. Trisslotter har jag tagit men jag vann absolut ingenting.

Tankevågor sa...

Ja det gjorde han. Ganska typiskt att han nyss köpt en bil, men han blev så glad ändå. Han gjore som ni sålde och använde pengarna till annat.

Monica med yffen sa...

Då känner jag till sju andra bilvinster genom det lotteriet nu. Helt otroligt!

Anonym sa...

Grattis, vad kul. Kan nästan känna alla fjärilar du hade i magen den dagen. Vilken underbar känsla.
Ett tag tittade jag på slutet av BingoLotto när de spelade på hjulet där, bara satt och njöt av glädjen när folk vann massa pengar. Ibland får jag en känsla av att jag "nog vinner om jag köper en lott" men den känslar är inte sann de gånger man försökt...*ler*. Livet är ju inte pengar, men de gör inte ont att ha lite extra av dem. Hoppas huset blir fin nu då, eller finare!!

Anki

Monica med yffen sa...

Ja, den känslan satt i länge. :)

Jag har så klart köpt fler lotter efter det. Likaså är det två kunder på jobbet som köpt trisslotter och fått skrapa fram vinster i tv. Det ger mer känslan av att det faktiskt GÅR att vinna.

Utbyggnaden av huset finns kvar i all evighet, vilket inte bilen skulle finnas. Det känns bra.

Anonym sa...

Hah! Härligt att höra att det går att vionna annat än elvispar och salladsbestick. Har tidigare prenumererat i typ 5 år på miljonlotteriet. Aldrig vunnnit något till värde över 80:-

Så nu idag, några år senare, när jag fick ett erbjudande om att börja prenumerera på lotterna igen var jag skeptisk... Tänkte att det kanske inte finns några storvinster. Kunde ju lätt vara båg, och påhittade lyckliga vinnare i utskicken. Därför surfade jag runt lite för att se om det finns vinnare av tex bilar på riktigt.

Då verkar det ju göra det!

Grasttis!

Då ska jag väl köpa några lotter igen. Har man lyckats leva 35 år utan att vinna på en lott eller tips nån gång, så borde det ju bli dags så småningom .-)

Tack för informationen!