tisdag, augusti 29, 2006

Älgar

Om jag nu råkar tvärnita för en sån här falsk älg och blir påkörd bakifrån - är det mitt fel då?

Förresten vore det kanske en bra idé att sätta ut falska cyklister också. Och falska fotgängare vid alla övergångsställen.

Till slut är ingenting verkligt och det är bara att köra på...

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

När jag höll på att ta körkort och blåste på på E4:an, frågade pappa: Ser du älgarna? Jag tittade, såg tre bautälgar ett par meter från vägen, svarade: Ja - och fortsatte... först långt efteråt insåg jag...

Monica med yffen sa...

Oj... Vilken tur att de stod kvar där de stod.

Tankevågor sa...

Går det inte att undersöka sånt här på annat sätt? Säger som du vems är felet om jag orsakar en olycka pga av en falsk älg? Kan det inte bli stora onödiga olyckor pga av det här?

Monica med yffen sa...

Jag tror också att det kan bli en hel del onödiga olyckor av sånt här. Jag skulle i alla fall tvärnita om jag såg en älg vid vägkanten, falsk eller riktig spelar nog ingen roll.

Anonym sa...

Det kan väl inte bli ditt fel om du blir påkörd bakifrån....är det inte så att det är den som kör på dig som blir skyldig. Då är avståndet för kort.

Men jag håller med att det här var en konstig undersökning. Klart det kan skapa onödiga olyckor. Jag blir som gelé i kroppen när jag ser älgar efter vägen. Fast inte när jag cyklar :O)

Monica med yffen sa...

Jag vet inte hur det är, riktigt. Om jag blir påkörd för att jag tvärnitar för småvilt eller smådjur, är det nog mitt fel? Det är väl likadant för en falsk älg? Jag måste nog läsa på bättre vad det är som gäller.