måndag, maj 22, 2006

Nedräkning



Nästa måndag kommer hon. Om exakt en vecka finns hon här hos oss. När hon åkte hem i augusti kändes det som en evighet tills hon skulle komma tillbaks men tiden gick verkligen fort. Tänk, det var nästan ett helt år sedan jag stod på Arlanda och bölade.

Förra året hade ett av barnen inte skött sig på barnhemmet. Det var meningen att hon skulle ha kommit till Sverige men hon fick inte följa med och Lena berättade att tjejen var otroligt ledsen när de andra åkte iväg. Det är hårt. Om man har sett fram emot att komma hit i ett helt år – för det gör barnen – och sedan blir stoppad av personalen strax innan avresan… Där är det inte snack om att personalen hotar med att barnen inte får resa hit om de inte sköter sig – de menar det också.

Jag hoppas verkligen att Lena skött sig under året så att hon inte uteblir. Hemska tanke. Men jag är ganska säker på att hon är ett exemplariskt barn där borta och att hon kliver ut genom dörrarna på Arlanda så att vi får ses igen.

(Barnhemmet, som är hennes förmyndare, har gett sitt samtycke av publicering av bilder och namn på nätet av henne.)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hjärtat snörper! Håller tummarna! Tänka sig att det är mycket känslor med i spelet..

Monica med yffen sa...

Det är enormt mycket känslor för oss allihop. Hon tog oss med storm och när man dessutom vet att hon inte har en enda människa i hela världen. Inga föräldrar, ingen släkt, ingenting, så känner man ännu mer för henne.

Gagga sa...

Underbart att hon får komma till er.

Monica med yffen sa...

Det blir härligt att ha henne här, tycker vi alla - utom yffen. Han, som alltid är så social, gick långa omvägar när hon var i närheten. Förhoppningsvis fungerar det bättre den här sommaren.

Bloggblad sa...

Å, vad hon ska längta. Säkert har hon målat upp minnena i fantastiska färger i sitt inre. Hoppas det blir fint väder så ni kan göra allt ni tänkt.

Monica med yffen sa...

Ja, vädret måste bara bli bättre! Det gör så mycket (men det är i alla fall varmare nu än det var för någon vecka sedan).

Anonym sa...

Nog går tiden fort alltid. Kommer så väl ihåg när du berättade för mig när hon hade åkt hem. Nu är hon snart här igen. Tänk så härligt. Vad hon ska längta. Ni längtar men jag tror hon har längtat tillbaka sen hon lämnade er. Vad det ska pirra i hennes lilla kropp.

Monica med yffen sa...

Hon var så blyg och nervös när hon kom förra gången, helt förståeligt. Nu blir det annat när hon känner oss. Det ska bli så spännande att se hur hon är.
Det sista jag såg av henne var ju en storgråtande tjej som stretade emot när hon knuffades fram till de andra som var på väg mot planet. Usch, vad hemskt.

Bambi sa...

Hoppas allt skall gå bra och att Ni får det jättebra! Gud, va hemskt att dra in en resa för en liten som gått och längtat *ryyyser*

Monica med yffen sa...

Ja, jag tycker också att det är hemskt. Hoppas att den tjejen får komma den här sommaren i alla fall.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.