lördag, juli 01, 2006

Hemma igen

Vi kom hem tidigare än planerat. Klimatanläggningen i bilen gick sönder och vi fick stanna varje timme för yffens skull som hade det otroligt varmt där bak. Att åka till Kalmar och Öland var inte att tänka på (och inte blev det något besök på Mamsans i Nybro heller). Det blev en minisemester istället.

Det här var något av det bästa vi köpt:



Det är en portabel dvd med små skärmar som fästs på nackstöden. Tjejerna såg på film hela vägen och vi slapp standardfrasen (som brukar komma redan efter tjugo minuter): "När är vi framme". Det gnälldes inte ens över värmen i bilen. Tvärtom. När vi var framme, suckades det.

Vi började i Söderköping, hos Bloggblad. Några timmar försenade (vi var tvungna att stanna till för att kyla yffen flera gånger under vägen) körde vi upp på hennes uppfart. Hos henne fick vi goda hembakade bullar och fick lyssna på fin sång till piano. Hon har enormt fin sångröst, Bloggblad!

Senare fick vi besök av Bloggbladarna (kan man skriva så?) på campingen.



... och vi begav oss mot kanalen i Söderköping.

Jag blev överraskad över hur fint och mysigt där var.



Här är dottern och yffen framför en väderkvarn. Söderköping var fullt av äldre fina, bevarade hus och nere vid kanalen var mycket folk i rörelse. Där satt vi på en uteservering och tittade på folk (yffen tittade på hundar), åt goda rätter baserade på pannkakor och pratade. Det var hur trevligt som helst.






Innan vi skildes åt promenerade vi på Söderköpings små gator och tittade i skyltfönster.



Bloggblad visade tjejerna de bästa butikerna men det blev inget shoppa av dagen därpå. Vi gav oss iväg mot Ödeshög där vi tog in på en liten lugn camping och gjorde ett snabbt besök i Gränna på eftermiddagen.



Idag gick vi i Vadstena en stund.





Det fanns ingen anledning att ta in på en camping för campandets skull. Vi var ganska nöjda med det livet, allihop. K har en hel del att göra på huset här hemma och bad finns lite överallt häromkring. För det är ju bada som gäller några dagar framöver...

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Åååå, var ni i Vadstena också... jag gick i realskolan där... och gjorde min skopraktik där. Jag bara älskar Vadstena.

Monica med yffen sa...

Ja, det var fint där. Men dåligt med p-platser för husvagnar. Vi åkte runt, runt länge innan vi hittade en avsedd plats. Bara en enda plats...

Tankevågor sa...

Vad trevligt ni har haft och roligt med bloggträff! Jag vill också! :D

Monica med yffen sa...

Någon riktig "bloggträff" var det nu inte. Vi känner varandra sedan tidigare. En riktig bloggträff vore kul, det tycker jag också.

mossfolk sa...

Vad trevligt ni såg ut att ha det och vilken tur med vädret!

Anonym sa...

BLir sugen på att dra ut!

Anonym sa...

Välkommen hem igen. Eftersom det är bad som gäller för er några dagar framöver så åk till groparna vet ja´
Ni verkar, trots avsaknad av ac, haft en bra resa. Gränna...där är det så gulligt. Tänk vad jag har svängt mina lurviga uppe på berget samma helg som Vätternrundan gick. Då var det nämligen Grännapolkan. Då dansade vi polka och snoa för hela slanten iklädda folkdräkt. Det var alltid fint väder....Ja den tiden saknar jag ibland

Monica med yffen sa...

Karin: Ja, lite väääl varmt i bilen bara... (man är aldrig nöjd):)

Anne-Maj: Skynda dig iväg medan det är fint väder.

Gunnel: Läste vilka gropar du menar och där brukar det lappas bilar hej vilt. Vet du någon bättre parkeringsplats än på vägen?

Ja, Gränna är mysigt med de små gatorna men inte lätt för en liten yff att hålla sig undan alla ben. :)

Monica med yffen sa...

Vi köpte dem på Siba och priset var 2.400 (extrapris). De är användbara många gånger (inte bara i bilen) och värda varje öre.

Bloggblad sa...

Ha det du så skönt i din sommarpaus. Och - som du säkert förstod, var det skoL-praktik jag gjorde i Vadstena. Som uttalas Vasstena - om nu nån trodde nåt annat...

Anonym sa...

Det brukar alltid finnas plats på infarterna.

Anonym sa...

Det brukar alltid finnas plats på infarterna.

Anonym sa...

Det brukar alltid finnas plats på infarterna.

Monica med yffen sa...

Bloggblad: Ett tag funderade jag om du varit i skobranschen. :)

Gunnel: Det finns ingen risk att jag glömmer titta vid infarterna nästa gång. :)